Акатистна сабота во Куманово

Акатистна сабота во Куманово

"Акатистна сабота во Куманово"

Во петтата сабота од Великиот пост, т.н. Акатистна сабота, кога се чита целата служба на Акатистот на Пресвета Богородица, во митрополитскиот соборен храм на свети Никола во Куманово, митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф служеше сеноќно бдение во чест на Пресветата и Славна Владичица наша Богородица и Секогашдева Марија.

На Светата Литургија верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.