Бог не нѐ остава без утеха

Бог не нѐ остава без утеха

Бог не нѐ остава без утеха

Г. Хризостом, Митрополит на Патра Како што одиме кон големиот празник на Рождеството Христово и се подготвуваме да го воспееме вочовечениот Бог, да размислиме колку нѐ засака Бог, и колку нѐ сака, и покрај нашите многу гревови и нашето отпаѓање од Него. Фактот дека Бог стана човек, е уверување на Неговата обилна љубов кон нас.…