Божествена литургија во манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк, Мелбурн (Викторија)

Божествена литургија во манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк, Мелбурн (Викторија)

На 12. 11. 2017, кога Светата Црква го празнува споменот на светиот Зиновиј и сестра му Зиновија; светите апостоли Клеопа, Терциј, Марко, Јуст и Артем, во манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк, игуменот на манастирот, архимандритот Гаврил (Галев) отслужи Света Златоустова Литургија. На Литургијата учество зеде мноштво народ, кој се причести со Светите Христови Тајни и на отец Гаврил му посака топло добредојде назад во Австралија, по неколку неделната …