Аномалии на родителската љубов

Авторот на оваа книга, игуменот Евмениј, веќе им е познат на нашите читатели преку книгата „Пастирска помош на душевно болни“, така што ова е веќе негово второ дело преведено на македонски јазик.Оваа книга има сосема поинаква содржина од п...

Свештени канони на Светата православна црква

По објавувањето на Светото Писмо и на Добротољубието на македонски јазик, една од најзначајните книги за правилно устројство на нашата Света Македонска Православна Црква, која уште одамна требаше да биде објавена е токму оваа збирка од „С...

Молитви крај езерото

by admin · 30/11/2017 Молитвена поезија од српскиот Златоуст, светиот Николај епископ Охридски и Жички. Превод од српски: Ѓакон Јани Мулев....

Срцето што пее

by admin · 30/11/2017 Книга на рускиот религиозен философ Иван Александрович Илин. Преводот од руски јазик го изврши ѓакон Јани Мулев....

Најдобриот воспитувач

by admin · 30/11/2017 Еден вид на катехизис, во кој преку многу примери од житијата на светиите, од делата на Светите отци, преку примери од секо...

Молитва кон Божјата Мајка

Епископ Иларион Алфеев (митрополит Волоколамски) Православните христијани се молат не само на Бога, туку и на Божјата Мајка и на светиите. Со ова, практикувањето на молитвата во Православната Црква се разликува, на пример, од протестантск...