CHURCH ANNOUNCEMENT REGARDING THE CHURCH PATRONAL FEAST OF SAINT NIKOLA AT OUR MACEDONIAN ORTHODOX CHURCH IN PERTH

Црковно соопштение по повод храмовиот празник и прославата за свети Никола при нашата Македонска православна црковна општина во Перт (Западна Австралија) Драги Верници, ви соопштуваме на сите дека на 19-ти  декември во ВТОРНИК е Свети Никола, хр...

Голем собир во манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк, Мелбурн (Викторија)

 На 10. 12. 2017, во 27-та недела по Педесетница, кога Светата Црква го празнува, светиот маченик Јаков Персијанец, седумнаесет Индиски преподобно маченици, преподобен Роман Чудотворец, преподобен Пафнутиј, преподобен Натанаил, во манастирот „Све...

Дваесет и седма недела по Педесетница

"Дваесет и седма недела по Педесетница"На 10.12.2017 година, во Дваесет и седмата недела по Педесетница, кога Црквата го слави споменот на светиот маченик Јаков Персијанец, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г....

Со Божествена литургија прославена храмовата слава во храмот „Свeти Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, Мелбурн (Викторија)

На 09. 12. 2017 година, кога го празнуваме празникот свети вмч. Георгиј, односно споменот  од Осветувањето на храмот на свети вмч. Георгиј во Киев (1051-1054), во црковната општина „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, старешината на хр...

Со Божествена литургија прославен патрониот празник Свети Климент Охридски во манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк, Мелбурн (Викторија)

На 08. 12. 2017, кога Светата Црква го празнува патрониот празник на Македонската православна црква – Охридска архиепископија, Светиот Климент Охридски, во манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк, игуменот на манастирот, архимандритот Га...

Вечерна богослужба во храмот „Свeти Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, Мелбурн (Викторија)

На 08. 12. 2017 година, во навечерието на празникот Свети Георгиј, односно на споменот од Осветувањето на храмот на свети Георгиј во Киев (1051-1054), во црковната општина „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, старешината на храмот, јер...

Вечерна богослужба по повод манастирскиот празник Свети Климент Охридски  во манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк, Мелбурн (Викторија)

На 07. 12. 2017, во предвечерието на празникот Свети Климент Охридски, кој е патрон на Македонската православна црква – Охридска архиепископија, во манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк, игуменот на манастирот, архимандритот Гаврил (Га...