Утрена богослужба и Оплакување Христово во храмот „Свети Наум Охридски“ во Аделаид (Јужна Австралија)

 Живот си, Христе, но в гроб Те ставија, ангелските воинства се исплашија, славејќи го Твоето смирение   На 06. 04. 2018 година,  во навечерието на светата и Велика Сабота од Страсната седмица, во црковната општина „Свети Наум Охридски“ во Аделаи...

Утрена богослужба и Оплакување Христово во храмот „Свети пророк Илија“ во Квинбијан  (Нов Јужен Велс)

 Ангелите се зачудија од страшната глетка а земјата го прима во себе оној што сите ги прима во царството на Отецот   На 06. 04. 2018 година,  во навечерието на светата и Велика Сабота од Страсната седмица, во црковната општина „Свети пророк Илија...

Утрена богослужба и Оплакување Христово во храмот „Света Петка“ во Рокдејл, Сиднеј (Нов Јужен Велс)

Набожниот Јосиф, кога од крстот го симна Твоето пречисто тело, со плаштаница чиста го завитка, и со мириси го прекри, во нов гроб го положи.   На 06. 04. 2018 година,  во навечерието на светата и Велика Сабота од Страсната седмица, во црковната о...

Велики петок во храмот „Света Петка“ во Рокдејл, Сиднеј (Нов Јужен Велс)

Јосиф, откако го испроси од Пилата чесното тело, со чиста плаштаница го завиткува, и со божествени мириси го миропомазува и во нов гроб го полага. Затоа жените мироносици, откако поранија, извикаа: Покажи ни го, Христе, воскресението, како што си...

Велики петок во храмот „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, Мелбурн (Викторија)

Како да те погребам, Боже мој? Со каква плаштаница да Те завиткам? Со кои раце да се допрам до Твоето нетлено тело? На 06. 04. 2018 година, во Светиот и Велики петок од Страсната седмица, во црковната општина „Свети Георгиј и Пресвета Богородица...

Царски часови и Вечерна богослужба на Велики петок во Куманово

"Царски часови и Вечерна богослужба на Велики петок во Куманово"На 6 април 2018 година (Велики петок), во митрополитскиот соборен храм на свети Никола во Куманово митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф служеше Царски Часови и Вечерна...

Служба на светите и спасителни страданија

"Служба на светите и спасителни страданија"На 5 април 2018 година (во навечерието на Велики петок), во митрополитскиот соборен храм на свети Никола во Куманово митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф служеше Утрена богослужба за Велик...