Категорија : Вести

by Super Admin - 1 week ago

Христе, во светлината на Твоето лице оние што си ги избрал, упокој ги

  Љубовта на Црквата Божја сјае насекаде, го прегрнала и сегашниот век, се грижи за идните, а се простира и во минатите, сѐ до самиот почеток, до созданието Адамово. Иако не е од времето, таа ги опфаќа сите во времето, за и нив да ги...

by Super Admin - 1 week ago

Божествена Литургија во храмот Рождество на Пресвета Богородица, Скопје (02.10.2018)

   Скопје,02.11.2018 год.-  храм Рождество на Пресвета Богородица На 2-ри ноември  2018 година, во  нашата света, соборна и апостолска  Цркви молитвено се прослави споменот на : Св. вмч. Артемиј; преп. Герасим Кефалониски  &...

by Super Admin - 1 week ago

Божествена Литургија во храмот Рождество на Пресвета Богородица, Скопје (02.10.2018)

   Скопје,02.11.2018 год.-  храм Рождество на Пресвета Богородица На 2-ри ноември  2018 година, во  нашата света, соборна и апостолска  Цркви молитвено се прослави споменот на : Св. вмч. Артемиј; преп. Герасим Кефалониски  &...

by Super Admin - 1 week ago

Божествена Литургија во храмот на св.пророк Илија, Скопје (31.10.2018)

   Скопје,н. Аеродром, 31-ви октомври 2018 - храм на св.пророк Илија  На 31-ви октомври 2018 година, во  нашата света, соборна и апостолска  Цркви молитвено се прослави споменот на : Светиот апостол и евангелист Лука   ...

by Super Admin - 1 week ago

Божествена Литургија во храмот на св.пророк Илија, Скопје (31.10.2018)

   Скопје,н. Аеродром, 31-ви октомври 2018 - храм на св.пророк Илија  На 31-ви октомври 2018 година, во  нашата света, соборна и апостолска  Цркви молитвено се прослави споменот на : Светиот апостол и евангелист Лука   ...

by Super Admin - 2 weeks ago

Божествена Литургија во Соборен храм, Скопје (28.10.2018)

   Скопје,28.10.2018 год.- Соборен храм на св. Климент Охридски На денешен ден (28.10.2018 год.) во  нашата света, соборна и апостолска  Цркви се прославува: Преподобниот маченик Лукијан, презвитер антиохиски св. 40 Битолски...

by Super Admin - 2 weeks ago

Божествена Литургија во Соборен храм, Скопје (28.10.2018)

   Скопје,28.10.2018 год.- Соборен храм на св. Климент Охридски На денешен ден (28.10.2018 год.) во  нашата света, соборна и апостолска  Цркви се прославува: Преподобниот маченик Лукијан, презвитер антиохиски св. 40 Битолски...

by Super Admin - 2 weeks ago

Божествена Литургија во храмот Рождество на Пресвета Богородица, Скопје (27.10.2018)

   Скопје, 27-ми октомври 2018- храм Рождество на Пресвета Богородица На 27-ви октомври 2018 година, во  нашата света, соборна и апостолска  Цркви молитвено се прослави споменот на :   Преподобна Параскева (Петка)   ...

by Super Admin - 2 weeks ago

Божествена Литургија во храмот Рождество на Пресвета Богородица, Скопје (27.10.2018)

   Скопје, 27-ми октомври 2018- храм Рождество на Пресвета Богородица На 27-ви октомври 2018 година, во  нашата света, соборна и апостолска  Цркви молитвено се прослави споменот на :   Преподобна Параскева (Петка)   ...

by Super Admin - 2 weeks ago

Божествена Литургија во храмот на св.Злата Мегленска, н.Сарај, Скопје (26.10.2018)

  Скопје, 26 октомври 2018 лето Господово- храм на св.Злата Мегленска, н.Сарај На 26-ви октомври 2018 година, во  нашата света, соборна и апостолска  Цркви молитвено се прослави споменот на :       Све...

by Super Admin - 2 weeks ago

Божествена Литургија во храмот на св.Злата Мегленска, н.Сарај, Скопје (26.10.2018)

  Скопје, 26 октомври 2018 лето Господово- храм на св.Злата Мегленска, н.Сарај На 26-ви октомври 2018 година, во  нашата света, соборна и апостолска  Цркви молитвено се прослави споменот на :       Све...

by Super Admin - 3 weeks ago

Акатист кон преп. Јоаникиј Ракотински, Соборен храм, Скопје (23.10.2018)

  Скопје, 22-ри октомври 2018 г.-Соборен храм Свети Климент Охридски   На 22-ри октомври 2017 година, во Соборниот храм „Св. Климент Охридски“, во Скопје, по Вечерната богослужба,протопрезвитер Горан Стојчевски во со...

by Super Admin - 3 weeks ago

Акатист кон преп. Јоаникиј Ракотински, Соборен храм, Скопје (23.10.2018)

  Скопје, 22-ри октомври 2018 г.-Соборен храм Свети Климент Охридски   На 22-ри октомври 2017 година, во Соборниот храм „Св. Климент Охридски“, во Скопје, по Вечерната богослужба,протопрезвитер Горан Стојчевски во со...

by Super Admin - 3 weeks ago

Божествена Литургија во храмот на св.Петка, Скопје (22.10.2018)

  Скопје, 22 октомври 2018 лето Господово- храм на св.Петка, н.Црниче Светиот апостол Јаков    Син Алфеев и еден од Дванаесетте големи апостоли. Роден брат на евангелистот Матеј. Сведок на словото на вистината и на чудата на наши...

by Super Admin - 3 weeks ago

Божествена Литургија во храмот на св.Петка, Скопје (22.10.2018)

  Скопје, 22 октомври 2018 лето Господово- храм на св.Петка, н.Црниче Светиот апостол Јаков    Син Алфеев и еден од Дванаесетте големи апостоли. Роден брат на евангелистот Матеј. Сведок на словото на вистината и на чудата на наши...