Категорија : Вести

by Super Admin - 3 weeks ago

Благочестивите браќа Шурдоски ѝ вратија на Црквата голема светиња

  О, длабочино на богатство, мудрост и знаење Божјо! Колку се несфатливи Неговите судови и неистражливи Неговите патишта!        (Рим. 11,33) Премудриот Бог, Кој однапред го знае исходот на секое дело, и од Чии очи не може да сокрие н...

by Super Admin - 3 weeks ago

Благочестивите браќа Шурдоски ѝ вратија на Црквата голема светиња

  О, длабочино на богатство, мудрост и знаење Божјо! Колку се несфатливи Неговите судови и неистражливи Неговите патишта!        (Рим. 11,33) Премудриот Бог, Кој однапред го знае исходот на секое дело, и од Чии очи не може да сокрие н...

by Super Admin - 3 weeks ago

Божествена Литургија во храмот на св. Јован Крстител, н. Капиштец, Скопје (21.10.2018)

ОД СВЕТИ ПАЛАДИЈ Исполнет со тага, тој не им одговарал ниту, пак, ги слушал. Бидејќи не можеле ништо да постигнат, тие го фатиле и страшно го истепале. Откако му го покриле целото тело со рани, го оставиле полумртов и зами...

by Super Admin - 3 weeks ago

Божествена Литургија во храмот на св. Јован Крстител, н. Капиштец, Скопје (21.10.2018)

ОД СВЕТИ ПАЛАДИЈ Исполнет со тага, тој не им одговарал ниту, пак, ги слушал. Бидејќи не можеле ништо да постигнат, тие го фатиле и страшно го истепале. Откако му го покриле целото тело со рани, го оставиле полумртов и зами...

by Super Admin - 3 weeks ago

Божествена Литургија во храмот Рождество на Пресвета Богородица,Скопје (19.10.2018)

  Скопје, 19-ти мај 2018 г.- храм Рождество на Пресвета Богородица   На 19-ти октомври  2018 година, во  нашата света, соборна и апостолска  Цркви молитвено се прослави споменот на : Светиот апостол Тома   Еден од Двана...

by Super Admin - 3 weeks ago

Божествена Литургија во храмот Рождество на Пресвета Богородица,Скопје (19.10.2018)

  Скопје, 19-ти мај 2018 г.- храм Рождество на Пресвета Богородица   На 19-ти октомври  2018 година, во  нашата света, соборна и апостолска  Цркви молитвено се прослави споменот на : Светиот апостол Тома   Еден од Двана...

by Super Admin - 4 weeks ago

Божествена Литургија во храмот Свето Благовештение, Скопје (14.10.2018)

    Скопје, 14.102018 лето Господово- храм Свето Благовештение „Кога се молиме со болка и со смирение, Бог ја слуша молитвата и одговара согласно со она што ни е од полза.“   Покровот на Пресвета Богородица ...

by Super Admin - 4 weeks ago

Божествена Литургија во храмот Свето Благовештение, Скопје (14.10.2018)

    Скопје, 14.102018 лето Господово- храм Свето Благовештение „Кога се молиме со болка и со смирение, Бог ја слуша молитвата и одговара согласно со она што ни е од полза.“   Покровот на Пресвета Богородица ...

by Super Admin - 1 month ago

Божествена Литургија во храмот на св.пророк Илија, Скопје (09 и 12.10.2018)

ОД СВЕТИ ПАЛАДИЈ Исполнет со тага, тој не им одговарал ниту, пак, ги слушал. Бидејќи не можеле ништо да постигнат, тие го фатиле и страшно го истепале. Откако му го покриле целото тело со рани, го оставиле полумртов и зами...

by Super Admin - 1 month ago

Божествена Литургија во храмот на св.пророк Илија, Скопје (09 и 12.10.2018)

ОД СВЕТИ ПАЛАДИЈ Исполнет со тага, тој не им одговарал ниту, пак, ги слушал. Бидејќи не можеле ништо да постигнат, тие го фатиле и страшно го истепале. Откако му го покриле целото тело со рани, го оставиле полумртов и зами...

by Super Admin - 1 month ago

Излезе од печат најновиот број на списанието „Премин“ (08.10.2018 )

  Излезе од печат новиот број на списанието „Премин“, кој е посветен преподобен Максим Исповедник.Низ Духот излеа потоци на учење за Црквата;го објасни истоштението на Бога Словото,и засветли во твојата борба како исповедник на верата;свет оче М...

by Super Admin - 1 month ago

Излезе од печат најновиот број на списанието „Премин“ (08.10.2018 )

  Излезе од печат новиот број на списанието „Премин“, кој е посветен преподобен Максим Исповедник.Низ Духот излеа потоци на учење за Црквата;го објасни истоштението на Бога Словото,и засветли во твојата борба како исповедник на верата;свет оче М...

by Super Admin - 1 month ago

Од Редовното годишно заседание АЦНС , Калишта, Охрид (06.10.2018)

  Калишта, Струга, 6-ти октомври 2018 г. „По пригодните молитви, почна заседанието на Соборот, најпрво со свечен дел, на кој свое обраќање имаше Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, како и Директорот на Комисијата за однос...

by Super Admin - 1 month ago

Од Редовното годишно заседание АЦНС , Калишта, Охрид (06.10.2018)

  Калишта, Струга, 6-ти октомври 2018 г. „По пригодните молитви, почна заседанието на Соборот, најпрво со свечен дел, на кој свое обраќање имаше Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, како и Директорот на Комисијата за однос...

by Super Admin - 1 month ago

Архиерејска Божествена Литургија во храмот на св.Софија, Охрид (07.10.2018)

  Охрид, 7-ми октомври 2018 год.   „Овогодинешниот Јубилеен собор заврши на 07 октомври, во катедралниот храм „Св. Софија“ во Охрид, каде што се отслужи света архиерејска Литургија, на која чиноначалствуваше Митрополитот Ск...