ОГЛЕДАЛО

NEWSPAPER / MAGAZINE / RSS AGREGATOR

Божествена Литургија на празникот на Рождество на Пресвета Богородица,св.Петка (21.09.2018)

Свети Никола Кавасила: Поука На луѓето, одвоени од Бога со тројна преграда: природата, гревот и смртта, Господ им дал да Го поседуваат целосно и да се соединат со Него непосредно, со тоа што Он, една по една ги отстранил с...


Божествена Литургија на празникот на Рождество на Пресвета Богородица,св.Петка (21.09.2018)

ОД СВЕТИ ПАЛАДИЈ Исполнет со тага, тој не им одговарал ниту, пак, ги слушал. Бидејќи не можеле ништо да постигнат, тие го фатиле и страшно го истепале. Откако му го покриле целото тело со рани, го оставиле полумртов и зами...


РОЖДЕСТВО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА (21.09.2018)

    „Дојдете сите да видиме, како од мала палата сега град Божји се раѓа, Кој низ врата на утробата излегува, без да знае за било какво општење: Единствено Бог Создателот низ неа помина, како по необична патека!“ (песна од Канонот на...


РОЖДЕСТВО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА (21.09.2018)

    „Дојдете сите да видиме, како од мала палата сега град Божји се раѓа, Кој низ врата на утробата излегува, без да знае за било какво општење: Единствено Бог Создателот низ неа помина, како по необична патека!“ (песна од Канонот на...


Ново издание на нашата Епархија

It looks like nothing was found at this location. Maybe try one of the links below or a search? Search Recent Posts Свети Григориј Богослов: Животни вистини Свети Ерконвалд, епископот на...


Ново издание на нашата Епархија

It looks like nothing was found at this location. Maybe try one of the links below or a search? Search Recent Posts Свети Григориј Богослов: Животни вистини Свети Ерконвалд, епископот на...


Take Me Top
Copyright © 2017 Ogledalo   |   All Rights Reserved   |   Designed By Zoran shefot Bogoevski