Предавството Јудино. Автор: Дучо ди Буонисења, XIII в.

Денес Јуда се согласи на предавство, а Кајафа неволно признава дека еден треба за сите доброволно да пострада. Избавителу наш, Христе Боже, слава Ти. (Тропар глас 8)

&

Повеќе ...