Донаторски ручек во храмот „Свeта Петка“ во Рокдејл, Сиднеј (Нов Јужен Велс)

Донаторски ручек во храмот „Свeта Петка“ во Рокдејл, Сиднеј (Нов Јужен Велс)

На 22. 10. 2017 година, во 20-тата недела по Педесетница кога го празнуваме споменот на светиот апостол Јаков; преподобниот Андроник и неговата сопруга Анастасија; светите праведни Авраам и Лот; свети Димитриј, патријарх Александриски; свети Стефан, деспот српски, во црковната општина „Света Петка“ во Рокдејл, во организација на женската секција при црковната општина и овааа година се организира донаторски ручек во соработка со Фондацијата за борба со ракот на дојката. Како …