Им простуваш на другите?

Им простуваш на другите?

Свети Јован Златоуст Ако ти кажам, да постиш почесто,се правдаш со слабоста на телото. Ако ти кажам, дај им на сиромасите, ми велиш дека и ти си сиромав и имаш деца за гледање. Ако ти кажам да доаѓаш редовно на црковните собранија (Литургија), ми велиш дека имаш разни грижи. Ако ти кажам да внимаваш на…