Имате светител кај вас

Имате светител кај вас

Во една пештера живеел еден стар монах. Со години не излегувал од неа, само храна му носел еден од браќата од соседниот манастир. Едно утро наместо тој брат, храна му донел игуменот на манастирот. Сиот тажен почнал да му се жали на стариот монах, кој секогаш имал одговор на сите прашања. – Знаете, отче, манастирот…