Излезе од печат новиот број на списанието „Тавор“

Излезе од печат новиот број на списанието „Тавор“

Излезе од печат новиот број на списанието „Тавор“

"Излезе од печат новиот број на списанието „Тавор“"

Во него може да прочитате:

1. Лазарева сабота: празник на пријателството – Даниил, Митрополит Архангелско-Холмогорски
2. За споделувањето на пасхалната радост – Игумен Нектариј Морозов
3. Велигден продолжува! – Архимандрит Даниил Аеракис
4. Православна духовност, петта лекција: Како да се подготвиме за света Причест? – Презвитер Алексеј Јанг
5. Буквар на семејниот живот, петта лекција: Правила на брачниот живот – Протопрезвитер Павел Гумеров
6. За бракот – Атанасиј, Митрополит Лимасолски
7. Дојди, Господи! – Антониј, Митрополит Сурошки
8. Старец Паисиј: Поблизок и од родениот татко (прв дел) – Екатерина Степанова
9. Свети Арсениј Пароски – Константин Каварнос
10. Која е Марија Магдалена – Олга Рожнева
11. Тројцата пријатели – Константин Залас
12. Детски буквар: Страдањето Христово

Врската за преземање е достапна на следниот линк: Преземи го „Тавор“ бр. 15