Известување за пристигнувањето на благодатниот оган во Р. Македонија

Известување за пристигнувањето на благодатниот оган во Р. Македонија

Известување за пристигнувањето на благодатниот оган во Р. Македонија

По повод утрешното пристигнување на благодатниот оган во нашата држава, МПЦ информира подетално:

Возљубени,

Ве информираме дека благодатниот оган за којшто беше најавено во јавноста дека од Ерусалим преку Софија годинава ќе биде пренесен и во Р. Македонија, се очекува да пристигне на Меѓународниот аеродром „Скопје“ на 07.04.2018 г., во периодот меѓу 19.30 – 20.00 часот. Оттаму истиот ќе биде преземен од претставници и пренесен по епархиите и храмовите низ државата.

Се покануваат заинтересираните медиуми да го проследат настанот.

Добро Воскресение!