Човековата лична врска со личниот Бог   Извор: Свети Силуан Атонски – Архимандрит Софрониј, весник на Светивладимировата Семинарија, стр. 111-113   Му рече Господ на Пилата: Дојдов во светот за да сведочам за вистината, на што Пилат скептично одговори: Што е вистината?, и убеден дека на тоа нема одговор, тој не ни побара, дури ни... Continue Reading →

Повеќе ...