{artsexylightbox singleImage="images/stories/17-05-18/1.JPG" path="images/stories/17-05-18/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox}

Литургија и освет на помошна зграда на „Вознесение Христово“ – Спасовден во с. Горобинци – Свети Николе

На 17. 05. 2018 година, „Вознесение Христово“ – Спасовден, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од Свети Николе, во храмот посветен на „Вознесението Христово“ – Спасовден во с. Горобинци – Свети Николе, отслужи света архиерјска литургија, одража пригодна беседа, направи мал водосвет и го благослови и пресече празничниот леб. По ова Митрополитот Брегалнички г. Иларион ја освети помошната зграда (крстилна, канцеларија и трпезарија со кујна)