Литургија на Покров на Пресвета Богородица во штипско Ново Село

Литургија на Покров на Пресвета Богородица во штипско Ново Село

{artsexylightbox singleImage="images/stories/14-10-17/1.JPG" path="images/stories/14-10-17/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox}

Литургија на Покров на Пресвета Богородица во штипско Ново Село

На 14. 10. 2017 година, Покров на Пресвета Богородица, св. Јован Кукузел, св. ап. Ананиј, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во храмот посветен на „Покров на Пресвета Богородица“ во штипско Ново Село, осветен пред две години и пет месеци и е ктиторско дело на г. Сашо Миладинов со неговото семејство, отслужи света архиерејска литургија, во сослужение на свештеници од штипското архиерејско намесништво.