Монашење во манастирот „Св. Спиридон“, метох на Лесновската обител

Монашење во манастирот „Св. Спиридон“, метох на Лесновската обител

{artsexylightbox singleImage="images/stories/13-10-17/1.JPG" path="images/stories/13-10-17/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox}

Монашење во манастирот „Св. Спиридон“, метох на Лесновската обител

На 13. 10. 2017 година, Покров на Пресв. Богородица, св. Јован Кукузел, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, на вечерната богослужба во женскиот манастир „Св. Спиридон“, метох на Лесновската Обител, расофорната сестра Херувима, која во 2015 година е потстрижана за расофорна а денес Надлежниот Митрополит г. Иларион ја потстрижа и замонаши во мала схима и и посака голем подвиг да ги пази Каноните на Светата Православна Црква според учењето на Светите Отци,