57566.bПатријарх Кирил: „Хуго Чавез беше искрен патриот во својата земја“

Починатиот Хуго Чавез беше еден од најистакнатите политички лидери во современиот свет, искрен патриот на својата земја , кој вложи многу напор за подобрување на условите за живот на својот венецуелски народ. Господинот Чавез беше познат низ целиот свет по својата независна позиција и принципиелност.

Извор: портал „Православие и мир“

Advertisements

Повеќе ...