Title : Патријарх Кирил: „Хуго Чавез беше искрен патриот на својата земја“

Патријарх Кирил: „Хуго Чавез беше искрен патриот на својата земја“

Example User · 7 months ago

    0 minutes, 0 seconds


57566.bПатријарх Кирил: „Хуго Чавез беше искрен патриот во својата земја“

Починатиот Хуго Чавез беше еден од најистакнатите политички лидери во современиот свет, искрен патриот на својата земја , кој вложи многу напор за подобрување на условите за живот на својот венецуелски народ. Господинот Чавез беше познат низ целиот свет по својата независна позиција и принципиелност.

Извор: портал „Православие и мир“

Source: https://blagovesti.wordpress.com/2013/03/06/patrijarh-kiril-hugo-cavez/

Related Posts

Image Description
5 months ago

Имаме најповолна можност за решавање на автокефалијата на МПЦ, јасно е дека нема канонски пречки…

Владиката Петар: Имаме најповолна можност за решавање на автокефалијата на МПЦ, јасно е дека нема канонски пречки Сите помесни православни цркви и денес ги користат најповолните моменти и можности за нивното возобновување како автокефални цркви и патријаршии, па така и овие најнови случувања во прав...