Митрополит Антониј Сурошки Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух Секој празник на Мајката Божја е чиста радост; тоа е радост не само за љубовта Божја кон нас, туку и радост за тоа што нашата земја – проста, родна, обична – може така да одговори на љубовта Господова. Во тоа нашата радост е... Continue Reading →

Повеќе ...