Title : Само чудото на покајанието може да нè спаси

Само чудото на покајанието може да нè спаси

Example User · 3 days ago

    0 minutes, 6 seconds


Source: https://www.mocdanz.org.au/mk_MK/%d0%a1%d0%b0%d0%bc%d0%be-%d1%87%d1%83%d0%b4%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d0%b0%d1%98%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%b8-%d0%bc%d0%be%d0%

Share:

Example User

All author posts

Related Posts

Image Description
4 months ago

БEСEДА за вoздигнувањe на чoвeкoт прeку вoскрeснатиoт Христoс

БEСEДА за вoздигнувањe на чoвeкoт прeку вoскрeснатиoт Христoс Пoвисoкo oд сeкoe началствo, власт, сила и гoспoдарствo и oд сeкoe имe, сo кoe сe имeнуваат нe самo вo oвoј свeт, туку и вo идниoт (Eфeс. 1:21). Eвe ја висината дo кoја Бoг гo вoзвишил чoвeчкoтo битиe! Бидeјќи oвдe нe станува збoр за...

Image Description
7 months ago

Недела на блудниот син

НЕДЕЛА НА БЛУДНИОТ СИН Од многуте параболи, кои ги изговорил Господ Исус Христос, најубава, најсодржајна и најпоучителна е параболата за Блудниот син. Од многу свети отци, оправдано таа е наречена „бисер меѓу параболите“ и „Евангелие во Евангелието“. Таа им послужила како инспирација на многу уметни...

Image Description
6 months ago

Не сме дошле во манастир за некој да ни ја гали суетата… (Митрополит Наум)

За самооправдувањето Самооправдувањето е болест која е пораширена, понезабележлива и потешка од судењето и осудувањето. Самооправдувањето и осудувањето се две страни на една гревовна состојба – гордоста. Пораширена – затоа што, најчесто, дури и тие што внимаваат да не осудуваат и да не им судат на д...