Свети Јован Златоуст - Поука за родителите

Свети Јован Златоуст - Поука за родителите

Придонесете да не го бараат она што им е непотребно, и земните богатства да ги ценат онолку колку што и вредат. Вниматено гледајте ги нивните постапки, нивното друштво, врски, и не очекувајте од Бога никаква милост доколку не ја исполнувате оваа должност.