Свети Јован Златоуст: Ве преколнувам...

Беседи

Беседи / Беседи 3 Прегледи

Свети Никола Кавасила: Поука

На луѓето, одвоени од Бога со тројна преграда: природата, гревот и смртта, Господ им дал да Го поседуваат целосно и да се соединат со Него непосредно, со тоа што Он, една по една ги отстранил сите пречки: онаа на природата – преку Своето овоплотување; онаа на…

Коментари