Таг: Беседи и Слова

Беседи / Беседи - 4 months ago

Jа изгонивте темнината и ја озаривте земјата со светлината на Божјото слово - проповед во денот на св. апостоли Петар и Павле

Првопрестолни меѓу апостолите и учители на вселената, молете го Владиката на сите да ни дарува мир на светот и на душите наши – велика милост. (Тропар на светите апостоли Петар и Павле) Браќа и сестри, вака молитвено се обраќаме ко...

Беседи / Беседи - 4 months ago

Jа изгонивте темнината и ја озаривте земјата со светлината на Божјото слово - проповед во денот на св. апостоли Петар и Павле

Првопрестолни меѓу апостолите и учители на вселената, молете го Владиката на сите да ни дарува мир на светот и на душите наши – велика милост. (Тропар на светите апостоли Петар и Павле) Браќа и сестри, вака молитвено се обраќаме ко...