Таг: Духовна литература

Духовна литература

СМЕШНО ЌЕ МУ БИДЕ НА НЕПРОДУХОВЕН ДА МУ ЗБОРУВАШ ЗА ДУХОВНОТО (Одговори на писма на Старецот)

СМЕШНО ЌЕ МУ БИДЕ НА НЕПРОДУХОВЕН ДА  МУ ЗБОРУВАШ ЗА ДУХОВНОТО (Одговори на писма на Старецот)

Писмо 5. My благодарам на Бога што ти дал да вкусиш, барем малку, „колку е добар Господ”, Да, својата внатрешна состојба не треба да се покажува дури ни на духовникот, ако самиот тој не проживеал ист таков внатрешен живот. Преподобен Антониј...