Таг: human person

Духовност / Духовност - 1 year ago

Човековата личност

Протоереј Грегори Халам Томас Скот Елиот ја почнува и завршува песната “Источен Кокер” – втората песна од “Четири квартети” – со зборовите: “Во мојот почеток е мојот крај,” а во последниот дел од таа песна тој го предизвикува секој од нас со збор...