Таг: Монаштво

Монаштво

РАДОСТ И ПОСТОЈАНА НАСМЕВКА ЛЕБДИ НА ВАШЕТО ЛИЦЕ (Што се случува кога постиме и со ум и со тело)

РАДОСТ И ПОСТОЈАНА НАСМЕВКА ЛЕБДИ НА ВАШЕТО ЛИЦЕ (Што се случува кога постиме и со ум и со тело)

ПРИДОБИВКИ ОД ПОСТОТ За надворешната убавина: – Бојата на очите длабока, жива и сјајна, – Видот се подобрува, достигнува и до перфекција, – Слухот се изострува, слушате од далечина, – Гласот се менува, доаѓа до израз неговата боја, – Зборот...