Таг: Православно семејство

Духовност / Духовност - 5 days ago

На љубовта исто така и’ е потребен нејзиниот секојдневен леб! (`Проповед` за врската на бракот – А. Романова)

За бракот и семејниот живот: Смислата на бракот е во причинувањето на радост. Се подразбира дека брачниот живот е најсреќен, најпотполн и најбогат. Тоа е совршена Божествена установа. Божествената замисла се состои во тоа бракот да донесува...