Таг: прва молитва

прва молитва

В црква дојдов пијан – само мајка ми да не ме тепа

В црква дојдов пијан – само мајка ми да не ме тепа

            Бог нè слуша, дури ако сè уште не сме дошче кај Него. Веројатно, секој уште пред крштението имал опит на некоја топла, не целосно освестена молитва. На темата „Првата молитва“ Правмир направи конкурс од раскази, и прво место зазеде неверо...