Таг: Радишани

Радишани

Беседа на Архиепископот охридски и македонски Стефан, произнесена на литургијата во храмот свети Наум Охридски, во Радишани

Беседа на Архиепископот охридски и македонски Стефан, произнесена на литургијата во храмот свети Наум Охридски, во Радишани

Архиепископ охридски и македонски† СТЕФАНПотврда на минатото, патоказ за иднинатаИма ли подостоинствено одбележување на настан поврзан со Црквата од тоа истиот да се одбележи со црква, со нова црква, или нов манастир?! Историскиот настан од пред 50 г...