Таг: среќа

Духовност / Духовност - 1 month ago

Неисполнување на заповедта за радоста

Дмитриј Семеник Сите знаеме дека ни е заповедано постојано да се радуваме: „А плодот на Духот е: љубовта, радоста, мирот, долготрпеливоста…“ (Гал. 5,22), „Радувајте се секогаш! Молете се постојано!  Благодарете за сè, оти так...