Таг: старец Емилијан

старец Емилијан

Поуки за бракот од старец Емилијан Симонопетриски

Поуки за бракот од старец Емилијан Симонопетриски

Љубовта е подражавање на Христа, зашто „Он прв нѐ возљуби“. Оттука, кога љубам, значи дека ми е даден дар, сум добил благодат Божја и Го подражавам Христа. + + + Во бракот, се чини, стапуваат двајца. Но, не се двајца, туку тројца. Се венчава ма...