ОГЛЕДАЛО

NEWSPAPER / MAGAZINE / RSS AGREGATOR


Света Тајна Покајание

Светата Тајна Покајание е свештеничко дејство, во кое свештеникот, со силата на Светиот Дух која му е дарувана, го „разрешува“ (одврзува, ослободува) од гревот Христијанинот кој што се кае. За да се сфати смислата на покајанието, треба подетално да с...


Како треба Христијанинот да се подготвува за Светата Причест и колку често да се причестува?

Воопшто земено, често учество во Светата Тајна Причест се одредува лично кај секој православен верник, по благослов и совет на духовникот или свештеникот, откако Христијaнинот ќе се исповеда и ќе му биде прочитана разрешителна молитва за опростување...


Света Тајна Причест

ПРАШАЊЕ: Што е Света Тајна Причест? ОДГОВОР:  Црквата ги нарекува Свети Христови Тајни – Телото и Крвта Христови, во кои се претвораат (ја менуваат својата суштина) лебот и виното, додека свештеникот ја служи Светата Литургија во храмот. Нашио...


Take Me Top
Copyright © 2017 Ogledalo   |   All Rights Reserved   |   Designed By Zoran shefot Bogoevski