Tag: Вести

Pokajanie / Pokajanie - 4 weeks ago

Чувајќи го христијанскиот, го штитиме националниот идентитет (Разговор со отец Јаков – Нова Македонија)

Чувајќи го христијанскиот, го штитиме националниот идентитет Од Радмила Заревска – 12:10 17.12.2018 & Разговор со отец Јаков, новиот владика во МПЦ Кротоста, мирот, милосрдието и верата се одлика на секој владика во црквата. Тие се вреднос...

Pokajanie / Pokajanie - 4 weeks ago

СВЕТИ САВА ОСВЕТЕН Од Православниот календар 18.12. 2018

Свети Сава Осветен Незначајното село Муталаск во Кападокија стана славно поради ова големо светило на Црквата. Овде Сава се роди од татко Јован и мајка Софија. Родителскиот дом го напушти кога имаше осум години и се замонаши во блиската обител нарече...