Цветници во храмот „Свeти Никола“ во Кабрамата, Сиднеј (Нов Јужен Велс)

Цветници во храмот „Свeти Никола“ во Кабрамата, Сиднеј (Нов Јужен Велс)

Цветници во храмот „Свeти Никола“ во Кабрамата, Сиднеј (Нов Јужен Велс)

На 01. 04. 2018 година, кога Светата Црква го празнува празникот Влегувањето Христово во Ерусалим – Цветници, во црковната општина „Свети Никола“ во Кабрамата, протојереј-ставрофор Ѓорѓија Лапоски служеше Света Златоустова Литургија.

На Светата Литургија, верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

Послание на светиот апостол Павле до Филипјаните

4:4-9

  1. Радувајте се секогаш во Господа, и пак ќе речам: радувајте се!
  2. Кротоста ваша нека им биде позната на сите луѓе! Господ е близу!
  3. За ништо не грижете се, туку во сe преку молитва и молба со благодарност изјавувајте ги пред Бога своите барања,
  4. и мирот Божји, што надвишува секој ум, ќе ги запази вашите срца и вашите мисли во Исуса Христа.
  5. А понатаму, браќа мои, на она што е вистинско, што е чесно, што е праведно, што е чисто, што е љубезно, што е достојно за слава, на она што е добродетел, што е за пофалба, само на тоа мислете!
  6. И она, што го научивте, примивте, чувте и видовте во мене, тоа вршете го – и Бог на мирот ќе биде со вас!