Цветници во манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк, Мелбурн (Викторија)

Цветници во манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк, Мелбурн (Викторија)

Цветници во манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк, Мелбурн (Викторија)

„Од устата на младенците и девојчињата си ја создал похвалата Своја, заради непријателите Твои, за да го срушиш непријателот и одмазникот“

(Псалм 8,2)

 На 01. 04. 2018 година, кога Светата Црква го празнува празникот Влегувањето Христово во Ерусалим – Цветници, во манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк, игуменот на манастирот, архимандритот Гаврил (Галев) отслужи Света Златоустова Литургија.

На Светата Литургија, верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.