Вечерна богослужба во новоизградениот храм „Св. ап. и ев. Лука“ во Виница

Вечерна богослужба во новоизградениот храм „Св. ап. и ев. Лука“ во Виница

{artsexylightbox singleImage="images/stories/06-10-17/1.JPG" path="images/stories/06-10-17/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox}

Вечерна богослужба во новоизградениот храм „Св. ап. и ев. Лука“ во Виница

На 06. 10. 2017 година, Св. првомч – чка и рамноапостолна Текла Иконска, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во солужение на свештеници од кочанското архиерејско намесништво, во новоизградениот храм „Св. ап. и ев. Лука“ во Виница, во предвечерието од осветувањето на храмот, а во присуство на голем број верници како и донаторот г. Горан Ангелов