Во Пакистан започна градбата на првиот православен храм

Во Пакистан започна градбата на првиот православен храм

Во Пакистан започна градбата на првиот православен храм

???????????????????????????????ВО ПАКИСТАН ЗАПОЧНА ГРАДБАТА НА ПРВИОТ ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ

Како што соопштува  The Orthodox Church, во Пакистан започна градбата на првиот православен храм. Минатата недела беа осветени темелите за новиот храм и започна неговата градба. На чинот на осветувањето присуствувале и претставниците на муслиманската заедница. Според зборовите на православниот свештеник Јован Танвеер, се очекува градбата да заврши во октомври месец 2013 година.

Advertisements