Воскресение Христово во храмот „Света вмч. Недела“ во Голд Кост (Квинзленд)

Воскресение Христово во храмот „Света вмч. Недела“ во Голд Кост (Квинзленд)

Дојди, Христе, во моето срце! Ти се предавам, Христе мој воскреснат, Светлино моја, љубов и радост моја! Дојди, просветли ми го срцето и направи ме светлина!

На 08. 04. 2018 година,  во црковната општина „Света вмч. Недела“ во Голд Кост,  протојереј – ставрофор Ѓорѓија Лапоски го објави светлото Христово Воскресение и служеше Света Златоустова Литургија.

На Светата Литургија, верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

После Литургијата се одржа богата забавна и културно-уметничка програма.

Христос воскресна од мртвите,

со смртта смртта ја победи,

и на тие во гробовите

живот им подари!

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА!

НАВИСТИНА ВОСКРЕСНА!