Воскресение Христово во храмот „Свети Наум Охридски“ во Аделаид (Јужна Австралија)

Воскресение Христово во храмот „Свети Наум Охридски“ во Аделаид (Јужна Австралија)

Воскресение Христово во храмот „Свети Наум Охридски“ во Аделаид (Јужна Австралија)

 Небесата достојно да се веселат, а земјата нека се радува; нека празнува светот – видливиот и невидливиот, зашто воскресна Христос, радоста наша вечна

На 08. 04. 2018 година,  во црковната општина „Свети Наум Охридски“ во Аделаид, архимандритот Гаврил (Галев) го објави светлото Христово Воскресение и служеше Света Златоустова Литургија.

На Светата Литургија, верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

Христос воскресна од мртвите,

со смртта смртта ја победи,

и на тие во гробовите

живот им подари!

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА!

НАВИСТИНА ВОСКРЕСНА!