(Слово деветто, Лествица) Благословените и свети добродетели наликуваат на лествицата на Јаков, а пак нечестивите зла на синџирот кој падна од рацете на врховниот апостол Петар (види Дела 12,7). Бидејќи првите, како што едната води кон друга, го искачуваат кон небесата оној кој го посакува. Додека другите, злобните, имаат обичај да се раѓаат една од... Continue Reading →

Повеќе ...