Ogledalo - orthodox news portal & aggregator
Image description
Празници

РАДОСТ И ПОСТОЈАНА НАСМЕВКА ЛЕБДИ НА ВАШЕТО ЛИЦЕ (Што се случува кога постиме и со ум и со тело)

ПРИДОБИВКИ ОД ПОСТОТ За надворешната убавина: – Бојата на очите длабока, жива и сјајна, – Видот се подобрува, достигнува и до перфекција, – Слухот се изострува, слушате од далечина, – Гласот се менува, доаѓа до израз неговата боја, – Зборот е со сила, полн со љубов и благост. – Косата расте пребрзо...

Read More
Image description
Вести

За отец Гаврил…

И така, каде и да сме, најважно е да ја исполниме Божјата волја, најважно е сите околу нас да го видат сведоштвото Божјо, да го исповедаат Христа, Нашиот Спасител и искрено да Му послужат. Жртвата што притоа треба да ја дадеме не е важна, претрпувајќи ги искушенијата кои треба да го изобразат Христ...

Read More
Image description
Свети тајни

Честитка од м-р Даријан Сотировски, Директор на КОВЗРГ по повод јубилејот на Архимандритот Гаврил (Галев)

Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозните групи на Република Македонија м-р Даријан Сотировски упати своја честитка до Неговото Високопреподобие, Архимандритот Гаврил (Галев) по повод големиот јубилеј 20 години од ракополагањето во јеромонашки чин. До Архимандрит Гаврил...

Read More

Popular Posts