Title : БEСEДА за Самоил

БEСEДА за Самоил

Example User · 7 months ago

Од Бога испросен и на Бога посветен бил Самоил пророкот и водачот на израилскиот народ. Блажена Ана, неговата бездетна мајка, со солзи и со жртви го испросила од Бога. И него, единецот, најголемото свое богатство, го предала од самото детство на служење на Господа. Мудрата мајка своите деца не ги смета за свои туку за Божји. Божји се и кога Бог ги дава, Божји се и кога Бог ги зема, но најмногу се Божји кога самата мајка ги посветува на Бога.

Source: http://preminportal.mk/duhovnost-2/besedi-2/22577-e-e

Share:

Example User

All author posts

Related Posts

Image Description
3 years ago

Презвитер Дејан Апостоловски - БЕСЕДА ВО ЧЕСТ НА СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ

  Со какви пофални венци, денеска да го овенчаме великиот и славен учител на македонските словени? Со кои зборови денеска да му заблагодариме на Бога, оти на нашите предци кои седеа во мракот на паганското незнаење и смрттна темнина, го испрати оној кој со чудеса ги просвети оние кои пристапува...

Image Description
2 years ago

Четврток од Петтата седмица на Великиот пост

"Четврток од Петтата седмица на Великиот пост"На 22.03.2018 година, Неговото високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф, во митрополитскиот соборен храм на свети Никола во Куманово служеше Утрена со Големиот покаен канон на свети Андреј Критски.

Image Description
2 years ago

Вечерна и Духовна Академија по повод „Св. Николај Чудотворец“ во Свети Николе

Детали Родителска категорија: Вести Објавено: 19 Декември 2017 Посети: 1425 Вечерна и Духовна Академија по повод „Св. Николај Чудотворец“ во Свети Николе На 18. 12. 2017 година, на празникот на Светиот Николај Чудотворец, Патрон и Заштитник на градот Свети Николе, по кој по...