{artsexylightbox singleImage="images/stories/28-04-19/1.JPG" path="images/stories/28-04-19/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox}

Читање на Евангелието на разни јазици

Во Соборниот храм Свети Николај во Штип, на 28. 04. 2019 година, беше отслужена празнична вечерна со читање на Евангелието на разни јазици. Чиноначалствуваше Митрополитот Брегалнички г. Иларион. На празничната вечерна покрај многубројниот православен народ присуствуваше и Градоначалникот на Општина Штип г. Благоја Бочварски и други јавни личности.

Повеќе ...