{artsexylightbox singleImage="images/stories/18-02-20/1.jpg" path="images/stories/18-02-20/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox}

Донаторска средба за реновирање на храмот „Св. пр. Илија“ во Радовиш

На 18. 02. 2020 година, Св. мач – чка Агатија, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, по претходна покана, а со присуство на Бизнис секторот од Радовиш, во храмот „Св. пр. Илија“ во Радовиш, одража донаторски состанок за комплетно внатрешно реновирање на храмот „Св. пр. Илија“ во Радовиш, кој храм датира од првата половина на 19 – ти век, истата донаторска средба, благодарение на православниот народ кои имаат свои фирми во Радовиш и потекнуваат од Радовиш, вроди со плод за опочнување на градежните зафати.

Originalen post ...