И во последен момент разбрав дека секое лошо дело скапо го плаќаме!

Example Super-Admin User · 3 weeks ago

    2 minutes, 26 seconds


BOGorodica.zashtitnichka.bebinja
  ·
Јас сум акушер-хирург гинеколог и речиси две децении живеев мирно и во изобилство.Нo, од 1999 година мојот живот доби друг тек.
Една ноќ во сон видов мноштво бебиња кои како да пливаа во огромен аквариум, кој беше пред мене и како да се давеа откако очајнички се обидуваа да најдат излез со туркање на стаклото. Никогаш нема да ги заборавам тие крупни очи што очајно ме гледаа.
Од наредниот ден почнаа да ми се случуваат разни настани кои ме доведоа во очај.
           На сопругата и беше дијагностициран рак на дојка и ја оперираа.
Мојот син – тогашен средношколец – ни призна дека должи голема сума пари и дека животот му е во опасност ако не ги врати. Набрзо дознав дека е зависник од хероин и му требаат пари за да ги добие дозите.
            По една недела мојот нов автомобил беше украден и дел од мојата куќа се запали
Бев верник на свој начин без често да одам во црква. Одеднаш ми дојде помислата да се качам во Патријаршиската црква да се поклонам.
Тоа беше 27 октомври, денот на споменот на Свети Димитриј Басарабски, заштитникот на градот.
Цело време чекав во ред да се поклонам на моштите на светителот, тивко се молев и го прашував светителот што згрешив и толку несреќи ме најдоа и што да правам.
           Кога стигнав пред неговите мошти не можев ништо да размислувам, само прснав во силен плач и едвај престанав да плачам.  
Не знам дали ми верувате, но следната ноќ го видов во сон Свети Димитриј кој мирно ми зборуваше и ми ја откри вистината за која не бев свесен на мене, беззаконикот!
             Тој ми кажа дека тие бебиња за кои сонував се 187-те деца кои не успеаја да го видат светлото на денот откако ги извршив абортусите и добивав многу пари за овие злосторства.
           Светителот продолжи да ме просветлува со истото спокојство, објаснувајќи ми дека ако продолжам со овие убиства, ќе ме снајдат уште поголеми неволји, а потоа ме замоли да крстам подеднаков број деца како оние што ги убив со свои раце, предупредувајќи ме: ''Ќе видиш што ќе се случи се ако правиш добри дела и не греши повеќе!
           Од следниот ден не направив  ниеден абортус и заработував преку прегледи и пораѓања или операции кои им помогнаа на децата да дојдат на свет.
Наскоро почнав да одам со жена ми, во придружба на парохискиот свештеник, во сиропиталиштата и крштевав најмалку едно дете месечно!
Работите почнаа да одат добро кај мене.
          Жена ми е добро, иако остана без едната дојка, но медицинските тестови покажаа дека ризикот од рак е отстранет.
Мојот син заврши средно образование и посака да оди на рехабилитација во клиника. Сега е сосема добро.. .
Со мака ја изградивме куќата и сфатив,  јас грешникот,  дека мојот приход не се намали толку многу во отсуство на абортуси!
И во последен момент разбрав дека секое лошо дело скапо го плаќаме!


Дали гледате како Бог помага преку Неговите светители? Свети Димитриј Басарабос ми го отвори умот и ми помогна да се спасам преку моите постапки.

АЛЕКС И.
Акушер хирург Гинеколог - Букурешт

 ФБ профил на Православие.Мк †

Ноември 2022 лето Господово

Source: https://preminportal.com.mk/duhovnost/duhoven-azbuchnik/25410-i-vo-posleden-moment-razbrav-deka-sekoe-losho-delo-skapo-go-plakjame

Share:

Example Super-Admin User

Perferendis aliquam velit aut non qui voluptas. Velit est voluptatem qui eum rem laboriosam ut. Blanditiis magni earum quo unde repudiandae sequi. Delectus autem quis dolores. Ut rerum aut illum possimus. Officiis placeat ducimus aut harum quos. Est in aspernatur animi. A aut et esse ex dolore sed. Incidunt rerum sed modi culpa. Expedita quia inventore iure aliquam. Itaque laboriosam vel fugiat aut.

All author posts

Related Posts

Image Description
1 year ago

“He убивај” Што се’ преставува оваа заповед – убиство?

Шеста Божја Заповед “He убивај” Што ќе кажеме во врска co оваа заповед ние, кои сме решиле да ги исправиме своите патишта и да го изнесеме своето покајание пред Лицето Господово? Убиство, убиец – о, колку се тоа страшни зборови! Колку е страшно да се убие, односно да му се одземе на некого...

Image Description
1 year ago

ДУХОВНИ ПОУКИ ОД СОВРЕМЕНИТЕ ОТЦИ

  ДУХОВНИ ПОУКИ ОД СОВРЕМЕНИТЕ ОТЦИ   „Зошто луѓето учат преку болка и страдање, а не преку удобност и среќа? Многу едноставно, затоа што преку удобност и среќа човекот се навикнува да биде задоволен со нештата од овој свет, додека болката и страдањето го принудуваат човекот да бара подла...

Image Description
1 year ago

Православните во пандемија, некогаш и сега

Лицемерниот го погубува со уста ближниот свој, а праведниците се спасуваат со знаење. Кога праведниците живеат во благосостојба, градот се радува. Со благословот на праведните градот се издига, а преку устата на нечестивите се разрушува.    Изреки 11,9-11На изложбата „По трагите на Св...