Христе Боже, утврдувајќи ја верата во општото воскресение, пред Твоето страдање го воскресна Лазара од мртвите. Затоа и ние, како децата носејќи знаци на победа, Ти пеме Тебе, Победителу на смртта: Осана во висините! Благословен е Оној што доаѓа во името на Господа. (Тропар, глас 1) На 20. 04. 2019 година, кога Црквата го слави Воскресението на Лазар Четиридневниот – пријателот Господов, во храмовите на Австралиско – сиднејската епархија, беа …

Повеќе ...