{artsexylightbox singleImage="images/stories/08-01-20/1.JPG" path="images/stories/08-01-20/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox}

Литургија и производство на протоереј во Кочани, на Соборот на Пресвета Богородица

На 08. 01. 2020 година, на празникот Собор на Пресвета Богородица; св. Никодим Прилепски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од Брегалничката епархија, во црквата посветена на „Св. вмч. Георгиј“ во Кочани, отслужи Света Архиерејска Литургија. На светата литургија Митрополитот Брегалнички г. Иларион го произведе во чин протоереј, свештеникот Гоце Ефтимов од Кочани.

Originalen post ...